Manuel van de Wal

Geregistreerd trainer-coach Mindboxing®

Professionaliteit: Sportpsycholoog
Plaats: Eindhoven
Praktijk: M-Sports & Performance

Mijn naam is Manuel van de Wal, prestatie- en sportpsycholoog. De missie van mijn praktijk is enerzijds om high performers te helpen hun talent te ontwikkelen. Anderzijds het optimaal presteren onder alle omstandigheden te bevorderen. Met maatwerk streef ik naar een duurzaam resultaat. Drie belangrijke kernwaarden die daarbij centraal staan zijn ten eerste persoonlijke zorg, ten tweede transparantie en vooral kwaliteit.

SPORTPSYCHOLOOG MANUEL

Gedurende mijn loopbaan heb ik mijn passies voor sport en psychologie goed kunnen combineren. In 2012 ben ik afgestudeerd in de Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vervolgens als sport- en verslavingsonderzoeker heb ik in de VS een SWOT-analyse opgezet en uitgevoerd. Bij een studie van de University of California Los Angeles. Belangrijkste doel was onderzoek naar de behandeleffecten van een bewegingsinterventie, naast de reguliere behandeling voor crystal meth-verslaving.

MENTALE TRAINING EN PROFVOETBALLER WORDEN

In 2013 ben ik afgestudeerd in de Sport & Prestatie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heb ik als sportpsycholoog binnen de PSV Jeugdopleiding, samen met een collega een mentaal opleidingsplan ontwikkeld. Voor jeugdspelers en coaches. Het rapport vormde de basis voor de ontwikkeling van het huidige FUNdament. Daarnaast heb ik onderzoek gedaan naar het stimuleren van motivatie en doorzettingsvermogen bij jeugdspelers binnen de opleiding.

Tot slot heb ik meegewerkt aan het boek ‘Hoe je profvoetballer wordt’ (2019). Absoluut een aanrader. Lees mijn Blog profvoetballer worden of bestel het boek bij Sportsmedia.

SPORT EN GEZONDHEID

Na mijn afstuderen werkte ik als bewegingspsycholoog bij Het Rughuis. Hierdoor heb ik honderden cliënten kunnen behandelen met psychosomatische klachten, angst en depressie. Derhalve liggen de ervaringen die ik in mijn loopbaan heb opgedaan, nu ten grondslag aan de body & mind visie van mijn praktijk.

Verder heb ik als sportgek ruime ervaring in verschillende sporten. Bijvoorbeeld voetbal, futsal, boksen, kickboksen, tennis, honkbal, paardrijden, tafeltennis, fitness, latin dance, basketbal en surfen. Bovendien heb ik trainer-coachervaring van kinderen, jongeren en volwassenen in de breedtesport.

SPOTLIGHT PROFILE

Wil je als high performer leren hoe je optimaal je sterke kanten kan benutten of hoe je veerkracht en zelfvertrouwen kan ontwikkelen? Of wil je als coach/manager inzicht krijgen in je teamsamenstelling, hoe teamleden reageren onder druk en hoe zij effectiever met elkaar kunnen samenwerken? Naast het gebruik van de Drie Batterijen® methode van NLsportpsycholoog maak ik gebruik van Spotlight. Spotlight is een laagdrempelige profiling tool, ontworpen met het oog op presteren. Door mindset en gedragsstijl te combineren wordt inzicht verkregen in ‘prestatievoorkeur’.

AAN DE SLAG?

Neem direct contact op via de website of stel je vraag via info@mindboxing.nl. Laat ons weten van welke trainer-coach Mindboxing® jij hulp of advies wilt ontvangen. Je wordt binnen 24 uur teruggemaild of gebeld.

Manuel van de Wal mindboxer
Geregistreerd trainer coach mindboxing