Boek

Het gevecht tussen je oren: Mindboxing App

Ink it, don´t think it

Een mindboxer weet hoe verraderlijk zijn of haar eigen gedachten kunnen zijn. Tegenslagen worden gewoonlijk uitvergroot of op de voorgrond geplaatst, terwijl succesjes, kleine veranderingen in de goede richting vaak worden gewist. Hiervoor bestaat een simpele maar effectieve oplossing, wanneer je 100 dagen de confrontatie met jezelf aangaat.

In de topsport noemen we dit ‘Ink it, don’t think it’. Oftewel, schrijf je gedachten, gevoelens en lichamelijke signalen op in plaats van op te slaan in je geheugen. Wanneer jij zwart op wit jouw eigen dagnotities terugleest en daarbij het energiepeil van je drie batterijen Lichaamskracht, Gevoelskracht en Denkkracht opmerkt, schakel je later de mindguards uit. Het vertroebelen van relevante informatie is nu vrijwel uitgesloten.

We raden je aan hiervoor de Drie Batterijen® app van NLsportpsycholoog aan te schaffen voor € 14,95. Je ontvangt dan van ons een unieke code per gebruiker. De app meet dagelijks je energieniveau, door het invullen van een korte vragenlijst. Bij de dagscore dien je zelf een dagnotitie te maken. De dagnotitie is jouw duiding van de batterijenscore op die dag. Daarbij leg je apart vast wat jouw belangrijkste opladers en verslinders per batterij zijn. Dit kost je ongeveer vijf minuten per dag.

Het bijhouden van dagnotities aan het einde van elke dag is goud waard. Het succes van Mindboxing® is afhankelijk van de dagelijkse reflectiemomentjes of jouw ‘pas op de plaats’. Je wordt namelijk elke dag even gedwongen om te luisteren naar je lichaam, je gevoel en je gedachten. De notitie die je daarbij maakt in de app, is een schriftelijke toelichting van die signalen. Wat heb je geleerd? Waar ben je dankbaar voor? Hoeveel energie heb je? Je legt bewust en zichtbaar vast dat herstel en persoonlijke groei over een periode van 100 dagen gestalte krijgen. Tevens handig voor de trainer, coach of begeleider om over in gesprek te gaan. Met zijn of haar feedback pas je vervolgens de oplaadtips toe in de praktijk.

DRIE BATTERIJEN APP BESTELLEN

Naam(Vereist)
Prijs: 14,95 €
Betaalmethode