Personal trainers

Personal trainers heb je in alle soorten en maten. In kleine groepjes of 1-op-1 stellen zij trainingsprogramma’s op en begeleiden hun klanten naar een fitter lichaam. De nadruk ligt vooral op de fysieke gesteldheid. De PT´er geeft persoonlijke aandacht, motiveert en biedt steun tijdens het bereiken van doelen op gebied van beweging, voeding en gezondheid.

Veelgehoorde vragen die onze personal trainers in de praktijk tegenkomen zijn:

  • “Ik ben te zwaar en zoek hulp bij het afvallen”
  • “Volgend jaar wil ik de marathon lopen, hoe pak ik conditieverbetering aan?”
  • “Ik heb iemand nodig die voor mij dient als een stok achter de deur ”
  • “Hoe voer ik de fitnessoefeningen in de sportschool goed uit?”
  • “Na de bevalling wil ik mijn buik weer strakker krijgen”

 

Het risico voor een personal trainer als alleskunner
Veel personal trainers groeien uit tot een vertrouwenspersoon, iemand die inspireert en als rolmodel  fungeert. Voor het beroep personal trainer hoef je echter geen specifiek diploma, registratie of keurmerk te hebben. Een PT´er is geen arts, psycholoog, diëtist of fysiotherapeut. Een goede PT´er bewaakt daarom zijn of haar grenzen, verwijst op het juiste moment door en blijft zichzelf middels opleidingen bijscholen. Op mentaal gebied gebruiken steeds meer PT’ers daarom de gecertificeerde Drie Batterijen® methode.

 

Mindboxing en de Drie Batterijen methode
Personal trainers die zijn opgeleid in Mindboxing® maken gebruik van de beproefde Drie Batterijen® methode. Klanten worden bewust gemaakt van hun Denkkracht, Gevoelskracht en Lichaamskracht. Dit noemen we de drie batterijen. Hiermee leer je zelf of anderen balans te vinden tussen denken, voelen en doen.

Na 100 dagen weten de klant en PT’er precies waardoor batterijen leeglopen. En vooral ook hoe je ze kunt opladen. Fit en vitaal leven doe je namelijk met drie volle batterijen. Meer weten over je eigen energiepeil of wil je anderen ondersteunen met de praktische tools zoals de Drie Batterijen® App en het Drie Batterijen® Oplaadspel?

Ben jij op zoek naar een personal trainer bij jou in de buurt? Kies dan voor een professional die gecertificeerd is om te werken met de Drie Batterijen® methode: Trainer Coaches.

Ben jij een personal trainer die zichzelf wil bijscholen en de eigen werkwijze wil versterken met Drie Batterijen® methode? Meld je dan aan voor de driedaagse opleiding Mindboxing®: Opleiding. Je behoudt je eigen identiteit en vergroot het vertrouwen dat je goed bezig bent.