Fysiotherapeuten

Een fysiotherapeut is als paramedicus expert in houding en beweging. Hij of zij helpt bij lichamelijke klachten en zorgt dat je weer optimaal kunt bewegen. Daarbij raken steeds meer fysiotherapeuten overtuigd dat het lichaam en de geest een onlosmakelijk geheel vormen. Denk bijvoorbeeld maar aan stressgerelateerde rug- nek- en schouderklachten, die het best behandeld kunnen worden met een integrale behandeling.

 

Veelgehoorde vragen die fysiotherapeuten in de praktijk tegenkomen zijn:

  • “Wat moet ik doen om van chronische klachten af te komen?”
  • “Pijntje hier, pijntje daar… de klachten wisselen steeds van plek”
  • “Het is verwarrend, elke fysio zegt steeds iets anders”
  • “Onverklaarde klachten, wat zijn dat?”
  • “Men zegt dat de pijn tussen mijn oren zit, maar ik heb écht pijn”

De pijn zit tussen de oren
Hardnekkige klachten die maar niet over gaan… elke fysiotherapeut kent ze wel. Zonder duidelijk aanwijsbare lichamelijke oorzaak, spreekt men al snel over een ´psychosomatische klacht´. Oneerbiedig gezegd: ´de pijn zit tussen de oren´. Veel fysiotherapeuten kijken daarom verder dan het bewegingsapparaat. Aandacht voor de persoon, sociale factoren, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen blijken belangrijk tijdens een revalidatieperiode. De Drie Batterijen® methode ondersteunt deze integrale aanpak.

 

Mindboxing en de Drie Batterijen methode
Fysiotherapeuten die zijn opgeleid in Mindboxing® maken gebruik van de beproefde. Klanten worden bewust gemaakt van hun Denkkracht, Gevoelskracht en Lichaamskracht. Dit noemen we de drie batterijen, die een drie-eenheid vormen. Hiermee leer je zelf of anderen de signalen van het lichaam te begrijpen, waardoor lichamelijke klachten die samenhangen met stress, pijn en vermoeidheid verminderen of blijvend verdwijnen.

Na 100 dagen weten de klant en fysiotherapeut precies waardoor batterijen leeglopen. En vooral ook hoe je ze kunt opladen. Optimaal revalideren en pijnvrij leven doe je namelijk met drie volle batterijen in balans. Meer weten over je eigen energiepeil of wil je anderen ondersteunen met de praktische tools zoals de Drie Batterijen® App en het Drie Batterijen® Oplaadspel?

Ben jij op zoek naar een fysiotherapeut bij jou in de buurt? Kies dan voor een professional die gecertificeerd is om te werken met de Drie Batterijen® methode: Trainer Coaches.

Ben jij een fysiotherapeut die zichzelf wil bijscholen en de eigen werkwijze wil versterken met Drie Batterijen® methode? Meld je dan aan voor de driedaagse opleiding Mindboxing®: Opleiding. Je behoudt je eigen identiteit en vergroot het vertrouwen dat je goed bezig bent.