Mindboxing biedt met de Drie Batterijen® methode effectieve tools om veerkrachtiger, energieker en productiever te participeren in de dynamische, complexe samenleving. Op het werk, privé en in de sport.

In Nederland maken steeds meer mensen gebruik van de Drie Batterijen® methode, waaronder professionals; (sport)psychologen, fysiotherapeuten, personal trainers en lifestyle coaches. En dat is niet voor niets! Onderzoek binnen hoog-risico beroepen en de topsport  toont aan dat de holistische interventie, mensen fysiek en mentaal sterker maken. Simpel en effectief. Waarbij de mens als totaal wordt gezien.

De drie batterijen Denkkracht, Gevoelskracht en Lichaamskracht staan symbool voor jouw mentale, sociaal emotionele en fysieke hulpbronnen van energie. Samen vormen ze de drie-eenheid van gezondheid en presteren. Lees meer over de opladers en verslinders per batterij.

Gevoelskracht: hulpbron voor emotioneel welzijn

De batterij Gevoelskracht betreft de hulpbron met een voorraad energie om gevoelens en emoties te reguleren. Omgaan met eenzaamheid, boosheid, verdriet, angst, liefde en vriendelijkheid naar jezelf en anderen, met plezier in het leven staan en je hart durven volgen. Het vinden van de energiebalans tussen weggeven en ontvangen. Een juiste verdeling hiertussen houdt jouw batterij Gevoelskracht op peil.

Een andere naam voor deze batterij is ‘je emotioneel welzijn of sociaal-emotionele conditie’. Hierbij spelen de mate van emotionele intelligentie (EQ) en emotieregulatie een rol. De batterij Gevoelskracht wakkert in nood het evolutionaire verdedigingsmechanisme ‘vechten’ aan.

De batterij Gevoelskracht bevat energie die nodig is voor zingeving en betekenis geven aan jouw leven. Of gewoon de energie die jou en anderen laat genieten. Mindboxers tonen moed en halen de motivatie om door te vechten van binnenuit.

Enkele bekende verslinders en opladers van de batterij Gevoelskracht die aan bod komen binnen Mindboxing® zijn:

  • Angst
  • Sleur en verveling
  • Gevoelens opkroppen
  • Angst onder ogen durven zien
  • Lef om te leven
  • Gevoel als raadgever leren gebruiken

Wil je meer weten over jouw eigen batterij Gevoelskracht? Ontdek hoe het met jouw emotionele conditie is gesteld: “Zit jij sociaal emotioneel lekker in je vel, zonder al te veel angsten en frustraties?” Doe de test!

Heb jij net als vele (sport)psychologen, fysiotherapeuten, personal trainers en lifestyle coaches interesse om je eigen werkwijze te versterken met Drie Batterijen® methode? Meld je dan aan voor de driedaagse opleiding Mindboxing®. Je behoudt je eigen identiteit en vergroot het vertrouwen dat je goed bezig bent.