Zakelijk Mindboxing

Vraag vrijblijvend een offerte op.

Mentale gezondheid op de werkvloer
Hoe zorg je voor een vitale organisatie met mentaal gezonde medewerkers? Het aantal meldingen van overspannenheid en burn-out als beroepsziekte blijft jaarlijks stijgen. Covid-19 maakt dit en andere stressklachten alleen maar erger.

HR-professionals zoeken hard naar oplossingen voor onder andere daling ziekteverzuim, minder bedrijfsongevallen, hogere productiviteit en inzetbaarheid. Zij weten dat een aantrekkelijke werkomgeving en hoge salarissen maar tijdelijk werken. De vraag is: Hoe zorg je voor duurzaam personeelsbeleid en het optimaal benutten van het aanwezige potentieel? Het antwoord is energiemanagement via Mindboxing®.

Energieke medewerkers presteren beter
Mindboxing® zorgt dat medewerkers bewust leren omgaan met hun eigen energievoorraad. Eigenlijk ben je per definitie altijd zelf je eigen grootste tegenstander, de energieverslinder van binnenuit. Dat roept de vraag op: hoe gaat een medewerker het gevecht met zichzelf aan waardoor hij of zij mentaal fitter, emotioneel stabieler en zelfverzekerder wordt? Waar haal je de energie vandaan?

Drie batterijen® methode: meetbare resultaten
Het succes van de Drie Batterijen® methode is gelegen in het feit dat er 100 dagen (!) aandacht is voor het doorbreken van gewoontepatronen en gedragsverandering in kleine stapjes. De taal en tools zijn eenvoudig, maar bewezen effectief.

Op weg naar grotere persoonlijke veerkracht, wordt de metafoor van de drie batterijen Denkkracht, Gevoelskracht en Lichaamskracht meetbaar ingezet:

• Start met een nulmeting (3BTQ-vragenlijst)
• Self monitoring energiebalans met behulp van de Drie Batterijen® App
• Bewustwording van de belangrijkste persoonlijke energieverslinders privé en op het werk
• Hardcover boek ´Het gevecht tussen je oren´ met 76 praktische oplaadtips naar keuze
• Klappen uitdelen en incasseren als team met het Drie batterijen® oplaadspel
• Een eindmeting, die telkens uitnodigt om opnieuw 100 dagen jezelf op te laden. Hiermee wordt de borging gestimuleerd en blijvend effect gerealiseerd.

Testimonials: onderwijs en gevangenispersoneel

CASE 1: ONDERWIJS
Werken in het onderwijs is enerzijds dynamisch. Anderzijds is hoge werkdruk een veelgehoorde klacht. Omdat er op veel verschillende capaciteiten een beroep wordt gedaan. Als voorbeeld hiervan SOPOH, een onderwijsorganisatie met ruim 20 basisscholen in het westen van Nederland. Als eerste boden zij in 2016 jaarlijks haar medewerkers de gelegenheid om deel te nemen aan de training Mindboxing® – mentale veerkracht.

Henske Mols, destijds casemanager Arbo/P&O adviseur van SOPOH: ‘Om te voorkomen dat medewerkers een te hoge werkdruk gaan ervaren, hebben we Jan Sleijfer gevraagd om een workshop Mindboxing® – mentale veerkracht te organiseren. Het doel van de training is dat medewerkers makkelijker kunnen omgaan met de diversiteit en intensiteit dat het beroep van leerkracht met zich meebrengt. Zij kunnen na de training beter relativeren en hun eigen koers uitzetten binnen wat gedaan moet worden. Dit droeg uiteindelijk bij aan onze missie ‘voor ieder kind het beste bereiken, met Passie, Plezier en Professionaliteit’.

Case 2: JUSTITIE
Een tweede voorbeeld betreft Justitie. Werken binnen de Dienst Justitiële inrichtingen (DJI) is de afgelopen jaren sterk veranderd. Aan het inrichtingspersoneel worden steeds zwaardere eisen gesteld. Dagelijks hebben medewerkers in het contact met ingeslotenen te maken met fysiek, mentaal en emotioneel belastende factoren.

Onderzoek (2017) onder 277 gevangenisbewaarders, 198 mannen en 79 vrouwen (gemiddelde leeftijd 49,5 jaar) toont aan dat de oplaadtips uit de Drie Batterijen® methode justitiepersoneel daadwerkelijk fysiek en mentaal sterker maken. Niet alleen de medewerker zelf, maar ook de organisatie heeft daar nu nog baat bij. Nieuwsgierig? Op verzoek sturen wij de onderzoeksresultaten naar je toe.

Contact en goed werkgeverschap
Energieke medewerkers dragen niet alleen bij aan het succes van een organisatie, maar zij ervaren zelf ook meer levensgeluk: ´Fit for the job & fit for life´. Iets voor jullie? Dit kan op vele manieren. Van gezellig teamuitje Mindboxing®, een themadag vitaliteit tot en met een serieus meerjarig onderdeel van HR-beleid.

Neem vrijblijvend contact met drs. Jan Sleijfer over de mogelijkheden en kosten. Jan is expert op gebied van presteren onder druk, oprichter van NLsportpsycholoog, auteur van het boek Mindboxing® en bedenker van de Drie Batterijen® methode. Samen brengen jullie iedereen in beweging om van werken energie te krijgen. Je kunt hem een mail sturen via info@mindboxing.nl of persoonlijk bellen op 06 11 13 53 42. Hij beantwoordt graag jouw vragen over meer energie op de werkvloer.