Mindboxing biedt met de Drie Batterijen® methode effectieve tools om veerkrachtiger, energieker en productiever te participeren in de dynamische, complexe samenleving. Op het werk, privé en in de sport.

In Nederland maken steeds meer mensen gebruik van de Drie Batterijen® methode, waaronder professionals; (sport)psychologen, fysiotherapeuten, personal trainers en lifestyle coaches. En dat is niet voor niets! Onderzoek binnen hoog-risico beroepen en de topsport  toont aan dat de holistische interventie, mensen fysiek en mentaal sterker maken. Simpel en effectief. Waarbij de mens als totaal wordt gezien.

De drie batterijen Denkkracht, Gevoelskracht en Lichaamskracht staan symbool voor jouw mentale, sociaal emotionele en fysieke hulpbronnen van energie. Samen vormen ze de drie-eenheid van gezondheid en presteren. Lees meer over de opladers en verslinders per batterij.

Lichaamskracht: hulpbron voor lichamelijk welzijn

De batterij Lichaamskracht betreft de hulpbron met een voorraad aan energie om lichamelijke arbeid te verrichten. Het draait bij deze batterij om kracht en sterk zijn. Binnen Mindboxing® is het belangrijk dat je niet alleen hard werkt of traint, maar vooral ook slim. Cruciaal is de juiste energiebalans te vinden tussen lichamelijke inspanning en ontspanning.

Een andere naam voor deze batterij is ‘je lichamelijk welzijn of fysieke conditie’ en wakkert in nood het evolutionaire verdedigingsmechanisme ‘vluchten’ aan. De batterij Lichaamskracht is onmiskenbaar de meest objectief meetbare batterij van alle drie. Met de overtuiging ‘meten is weten’ is het logisch dat (in het westen) het lichaam onevenredig veel aandacht krijgt. Zeker als het gaat om het verbeteren van prestaties en gezondheid. Dit kan slimmer, door ook naar de batterijen Gevoelskracht en Denkkracht te kijken.

Enkele bekende verslinders en opladers van de batterij Lichaamskracht die aan bod komen binnen Mindboxing® zijn:

  • Slaaptekort
  • Verkeerde ademhaling
  • Overmatig gebruik alcohol en drugs
  • Slaaptips voor betere nachtrust
  • Buikademhaling
  • Destructieve gewoonten doorbreken

Wil je meer weten over jouw eigen batterij Lichaamskracht? Ontdek hoe het met jouw lichamelijke conditie is gesteld: “Zit jij fysiek lekker in je vel, zonder al te veel lichamelijke spanning en pijntjes?” Doe de test!

Heb jij net als vele (sport)psychologen, fysiotherapeuten, personal trainers en lifestyle coaches interesse om je eigen werkwijze te versterken met Drie Batterijen® methode? Meld je dan aan voor de driedaagse opleiding Mindboxing®. Je behoudt je eigen identiteit en vergroot het vertrouwen dat je goed bezig bent.