Sportpsychologen en mental coaches

Mentale vaardigheden bepalen 80 procent van een sportprestatie en zijn dus essentieel om  sportprestaties te verbeteren. De overige 20 procent haalt een sporter uit technische, tactische en fysieke training. Succes in wedstrijdsport heeft namelijk alles te maken met jouw mindset.

Veelgehoorde vragen die onze sportpsychologen of mental coaches in de praktijk tegenkomen zijn:

  • “Tijdens de training gaat het goed, maar in de wedstrijd komt het er niet uit”
  • “Het lukt mij niet mijn zenuwen onder controle te houden op beslissende momenten”
  • “Als het even tegen zit kan ik mijn emoties niet beheersen en verlies ik de wedstrijd”
  • “Ik blijf maar fysieke klachten houden, terwijl de fysio en sportarts niets kunnen vinden”
  • “Mijn kind zou wat meer zelfvertrouwen moeten hebben. Ik weet dat hij/zij het kan!”
  • “Wat kan ik het beste als sportouder zeggen en doen langs de lijn of terug in de auto”

Train niet alleen je spieren maar ook je hoofd
Herkenbaar? Dan is het tijd om niet alleen hard te trainen, maar vooral slimmer te trainen om zo sportprestaties te verbeteren. Mentale training is voor winnaars en zeker niet alleen voor sporters of teams ‘met een probleem’. Daarbij geldt: ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Maar hoe? Losse trucjes leveren weinig op, een gedegen aanpak wél.

 

Mindboxing en de Drie Batterijen methode
Sportpsychologen en mental coaches die zijn opgeleid in Mindboxing® maken gebruik van de beproefde Drie Batterijen® methode. Sporters worden bewust gemaakt van hun Denkkracht, Gevoelskracht en Lichaamskracht. Dit noemen we de drie batterijen. Hiermee leer je zelf of anderen simpel en effectief te scoren tussen de oren.

Na 100 dagen weet jij precies waardoor batterijen leeglopen. En vooral ook hoe je ze kunt opladen. Succesvol presteren doe je namelijk met drie volle batterijen. Meer weten over je eigen energiepeil of wil je anderen ondersteunen met de praktische tools zoals de Drie Batterijen® App en het Drie Batterijen® Oplaadspel?

Ben jij een sporter? Ga dan op zoek naar een professional bij jou in de buurt, die gecertificeerd is om te werken met de Drie Batterijen® methode: Trainer Coaches.

Ben jij een sportpsycholoog of mental coach die de eigen werkwijze wil versterken met Drie Batterijen® methode? Meld je dan aan voor de driedaagse opleiding Mindboxing®: Opleiding. Je behoudt je eigen identiteit en vergroot het vertrouwen dat je goed bezig bent.