Boek

Masterclass Mindboxing

Op woensdagavond in Hoofddorp voor 99,95 per masterclass

Voor iedereen die geinteresseerd is in het denken, de gevoelens en het gedrag van mensen, maar (nog) niet de driedaagse opleiding wil volgen.

Op woensdagavond 20 september 2023 verzorgt Jan Sleijfer korte masterclasses over de bewezen effectieve Drie Batterijen® methode.

MASTERCLASS BESTELLEN

Naam(Vereist)
Betaalmethode

Wil jij beter presteren onder druk? Weer lekker in je vel zitten? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de Drie Batterijen® methode, maar (nog) geen interesse in de driedaagse opleiding Mindboxing®? Dan bieden de masterclasses uitkomst. Een masterclass Mindboxing® kost je weinig tijd en geld, maar levert meer dan genoeg praktische handvatten om energieker en vrijer te leven.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een masterclass Mindboxing®:

 • Korte en voordelige kennismaking met Mindboxing® en de Drie Batterijen® methode;
 • Meer grip op je gedachten, emoties en/of lichamelijk welzijn;
 • Oplaadtips eenvoudige denk-, voel- en/of doe-oefeningen, zogenaamde ´Jabs´;
 • Inclusief code Drie Batterijen® app waarmee je na afloop 100 dagen verder kunt.

Waar?
Elke masterclass Mindboxing® vindt plaats in het moderne sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp. Inclusief koffie en thee. Gratis en ruime parkeergelegenheid voor de deur.

Voor wie?
Een masterclass Mindboxing® is voor iedereen die zichzelf privé of beroepsmatig soms afvraagt: ´Hoe houd ik alle balletjes in de lucht?’, ´Is dit het leven dat ik écht wil leiden?´, Wat heb ik nodig om het beste uit mijzelf te halen?´, ´Waarom ben ik vaak (mentaal) moe? of ´Hoe kom ik van die terugkerende pijntjes af?. Het begint allemaal met een gevecht tussen jouw oren en draait om wat je energie kost en wat je energie geeft.

Achtergrond
Mindboxing® is ontwikkeld door drs. Jan Sleijfer, sociaal-sportpsycholoog, natuurgeneeskundig therapeut en oprichter van NLsportpsycholoog. Luister naar het interview met Jan bij De Podcast Psycholoog, waarin hij uitleg geeft over Mindboxing® en de drie Batterijen® methode.

Deze beproefde interventie waarbij de mens als totaal wordt gezien, bestaat uit drie pijlers: de batterijen Lichaamskracht, Gevoelskracht en Denkkracht:

 1. Batterij Lichaamskracht staat symbool voor de fysieke hulpbronnen van energie
 2. Batterij Gevoelskracht staat symbool voor de sociaal emotionele hulpbronnen van energie
 3. Batterij Denkkracht staat symbool voor de mentale hulpbronnen van energie.

Samen vormen ze een holistische drie-eenheid. Hiermee wordt een brug geslagen tussen de westerse en oosterse kijk op gezondheidszorg, leefstijl, leiderschap en duurzaam presteren. Tijdens een masterclass staat telkens één ´batterij´ centraal.

Programma
Elke masterclass Mindboxing®´ is op een woensdagavond, start om 18.45u (inloop 18.30u) en eindigt om ca. 21.45u. Halverwege is er een korte pauze. De opbouw van de avonden is vergelijkbaar. Altijd dynamisch en interactief.

Het wordt aanbevolen om voorafgaand aan een masterclass het boek Het gevecht tussen je oren – Mindboxing® van Jan Sleijfer alvast te lezen of door te bladeren. Bestellen kan via de webshop op deze website.

1. Masterclass Batterij Lichaamskracht: 21 sept 2022
De batterij Lichaamskracht betreft de hulpbron met een voorraad aan energie om lichamelijk arbeid te verrichten. Het draait bij deze batterij om kracht en sterk zijn, met nadruk op de balans tussen inspanning en ontspanning. Aan bod komen:

 • Voorafgaand aan masterclass Drie Batterijen® app installeren en 3BTQ vragenlijst maken (t.w.v. €14,95).
 • Introductie Mindboxing® en de Drie Batterijen® methode (batterij Lichaamskracht).
 • Hoe staat het met jouw energiepeil op lichamelijk gebied (klein schriftelijk testje)?
 • Wat zijn jouw voornaamste alarmsignalen en fysieke verslinders?
 • Klein stukje theorie uit Oost en West.
 • Welke opladers of ´Jabs´ passen het beste bij jou?
 • Oefeningen individueel en in tweetallen.
 • Ga je 100 dagen mindboxen? Zoja, wat is je doel?

2. Masterclass Batterij Gevoelskracht: 28 sept 2022
De batterij Gevoelskracht betreft de hulpbron met een voorraad aan energie om gevoelens en emoties te reguleren. Het draait bij deze batterij om liefde en vriendelijkheid naar jezelf en anderen, met nadruk op de balans tussen weggeven en ontvangen. Aan bod komen:

 • Voorafgaand aan masterclass Drie Batterijen® app installeren en 3BTQ vragenlijst maken (t.w.v. €14,95).
 • Introductie Mindboxing® en de Drie Batterijen® methode (batterij Gevoelskracht).
 • Hoe staat het met jouw energiepeil op het sociaal emotionele vlak (klein schriftelijk testje)?
 • Wat zijn jouw voornaamste alarmsignalen en emotionele verslinders?
 • Klein stukje theorie uit Oost en West.
 • Welke opladers of ´Jabs´ passen het beste bij jou?
 • Oefeningen individueel en in tweetallen.
 • Ga je 100 dagen mindboxen? Zoja, wat is je doel?

3. Masterclass Batterij Denkkracht: 5 okt 2022
De batterij Denkkracht betreft de hulpbron met een voorraad aan energie om informatie te verwerken. Het draait bij deze batterij om wijsheid, met nadruk op de balans tussen analyseren en ervaren. Aan bod komen:

 • Voorafgaand aan masterclass Drie Batterijen® app installeren en 3BTQ vragenlijst maken (t.w.v. €14,95).
 • Introductie Mindboxing® en de Drie Batterijen® methode (batterij Denkkracht).
 • Hoe staat het met jouw energiepeil op mentaal gebied (klein schriftelijk testje)?
 • Wat zijn jouw voornaamste alarmsignalen en cognitieve verslinders?
 • Klein stukje theorie uit Oost en West.
 • Welke opladers of ´Jabs´ passen het beste bij jou?
 • Oefeningen individueel en in tweetallen.
 • Ga je 100 dagen mindboxen? Zoja, wat is je doel?

Data zijn onder voorbehoud. Bij voldoende deelnemers en afhankelijk van corona-richtlijnen, gaat de masterclass definitief door. Deelnemers worden hier uiterlijk twee weken van te voren over geïnformeerd. Indien de masterclass niet doorgaat wordt het volledige bedrag teruggestort op je rekening.

Aanmelden en betalen
De kosten per masterclass Mindboxing® bedragen € 99,95 (incl. btw) en kunnen worden overgemaakt via het formulier op deze webpagina.

Plaatsen zijn beperkt. Deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst en is definitief zodra het masterclassbedrag volledig is overgemaakt. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 10 dagen voor aanvang van de masterclass, daarna wordt er geen geld teruggestort maar kun je wel een plaatsvervanger aanmelden tot 24 uur voor aanvang.

Meer informatie
Heb je verder nog vragen over een masterclass Mindboxing®, de driedaagse opleiding of mogelijk maatwerk? Neem vrijblijvend contact op met drs. Jan Sleijfer. Jan is oprichter van NLsportpsycholoog, auteur van het boek Mindboxing® en bedenker van de Drie Batterijen® methode. Je kunt hem een mail sturen via info@mindboxing.nl of persoonlijk bellen op 06 11 13 53 42. Hij beantwoordt graag jouw vragen over het unieke opleidingsaanbod.

Masterclass Mindboxing

Op woensdagavond in Hoofddorp voor 99,95 per masterclass

Voor iedereen die geinteresseerd is in het denken, de gevoelens en het gedrag van mensen, maar (nog) niet de driedaagse opleiding wil volgen.

Op een woensdagavond 20 september 2023 verzorgt Jan Sleijfer korte masterclasses over de bewezen effectieve Drie Batterijen® methode.

MASTERCLASS BESTELLEN

Naam(Vereist)
Betaalmethode

Over Jan Sleijfer
Jan Sleijfer is oprichter van het landelijk netwerk NLsportpsycholoog®. Hij studeerde in 1991 af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding met een extra specialisatie ‘Docent Zelfverdediging’. Daarna studeerde hij cum laude af als sociaal psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde daar tevens de basisaantekening sportpsychologie. Sinds 2006 is Jan opgenomen in het register van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN) als Docent-sportpsychologie én SPORTPSYCHOLOOG VSPN®.

Naast de westerse opleidingen verdiepte Jan zich in de oosterse geneeskunde. In 2013 rondde hij succesvol een driejarige BOCAM-opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut Traditionele Chinese Geneeskunde af en in 2017 de hbo-opleiding tot therapeut Complementary Additive Medicine.
Binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) traint Jan sinds 1993 de fysieke en mentale weerbaarheid van justitiepersoneel op het gebied van crisiscommunicatie, agressiehantering, gijzeling en traumaverwerking, van individuele medewerker tot aan speciale bijstandsteams en directie. Van 2011-2016 doceerde hij zowel sportpsychologie als martial arts aan de Hogeschool van Amsterdam (International Sports, Management and Business). Als KNVB-oefenmeester III heeft hij jarenlang voetbalteams gecoacht en van 2010-2014 is hij docent Judoleraar in de Zorg en praktijkbeoordelaar van leraren binnen de Judobond Nederland geweest.

Daarnaast verzorgt hij al ruim tien jaar trainingen en workshops Mindboxing® binnen allerlei organisaties, waaronder vakbonden, grote IT-bedrijven, onderwijsinstellingen en sportverenigingen.
Al zijn hele leven beoefent Jan vechtsport en martial arts. De belangrijkste hiervan zijn: judo, (kick)boksen, jiu jitsu, tai jitsu, taijiquan, taikiken en yiquan. Met zijn nuchtere westerse wetenschappelijke kennis als (sport)psycholoog en zijn oosterse wijsheid als natuurgeneeskundig therapeut (TCM) leert Jan mensen het beste uit zichzelf te halen. Zo begeleidde Jan olympische sporters naar de spelen van Londen (2012), Rio (2016) en Tokio (2020-2021).