Over Jan Sleijfer

Auteur en vrijdenker drs. JAN SLEIJFER wordt gezien als een expert op gebied van presteren onder druk en mentale gezondheid, vooral door zijn gecombineerde visie vanuit westers en oosters perspectief. Hij studeerde na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding cum laude af als sociaal psycholoog en specialiseerde zich in sportpsychologie, martial arts en Traditionele Chinese Geneeskunde. De afgelopen 35 jaar vergaarde hij kennis bij leermeesters uit de hele wereld en gaf training aan duizenden mensen, waaronder topsporters, gevangenispersoneel, agenten,  leerkrachten, studenten, managers en vele anderen. Zijn kritische blik heeft geleid tot een praktisch en leesbaar boek, voor iedereen die geinteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling, gezondheidszorg, leefstijl, leiderschap en duurzaam presteren. Boost your batteries! 

Jan Sleijfer is oprichter van het landelijk netwerk NLsportpsycholoog®. Hij studeerde in 1991 af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding met een extra specialisatie ‘Docent Zelfverdediging’. Daarna studeerde hij cum laude af als sociaal psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde daar tevens de basisaantekening sportpsychologie. Sinds 2006 is Jan opgenomen in het register van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN) als Docent-sportpsychologie én SPORTPSYCHOLOOG VSPN®.

Naast de westerse opleidingen verdiepte Jan zich in de oosterse geneeskunde. In 2013 rondde hij succesvol een driejarige BOCAM-opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut Traditionele Chinese Geneeskunde af en in 2017 de hbo-opleiding tot therapeut Complementary Additive Medicine.

Binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) traint Jan sinds 1993 de fysieke en mentale weerbaarheid van justitiepersoneel op het gebied van crisiscommunicatie, agressiehantering, gijzeling en traumaverwerking, van individuele medewerker tot aan speciale bijstandsteams en directie. Van 2011-2016 doceerde hij zowel sportpsychologie als martial arts aan de Hogeschool van Amsterdam (International Sports, Management and Business). Als KNVB-oefenmeester III heeft hij jarenlang voetbalteams gecoacht en van 2010-2014 is hij docent Judoleraar in de Zorg en praktijkbeoordelaar van leraren binnen de Judobond Nederland geweest.

Daarnaast verzorgt hij al ruim tien jaar trainingen en workshops Mindboxing® binnen allerlei organisaties, waaronder vakbonden, grote IT-bedrijven, onderwijsinstellingen en sportverenigingen.

Al zijn hele leven beoefent Jan vechtsport en martial arts. De belangrijkste hiervan zijn: judo, (kick)boksen, jiu jitsu, tai jitsu, taijiquan, taikiken en yiquan. Met zijn nuchtere westerse wetenschappelijke kennis als (sport)psycholoog en zijn oosterse wijsheid als natuurgeneeskundig therapeut (TCM) leert Jan mensen het beste uit zichzelf te halen. Zo begeleidde Jan olympische sporters naar de spelen van Londen (2012), Rio (2016) en Tokio (2020-2021).