Mindboxing biedt met de Drie Batterijen® methode effectieve tools om veerkrachtiger, energieker en productiever te participeren in de dynamische, complexe samenleving. Op het werk, privé en in de sport.

In Nederland maken steeds meer mensen gebruik van de Drie Batterijen® methode, waaronder professionals; (sport)psychologen, fysiotherapeuten, personal trainers en lifestyle coaches. En dat is niet voor niets! Onderzoek binnen hoog-risico beroepen en de topsport  toont aan dat de holistische interventie, mensen fysiek en mentaal sterker maken. Simpel en effectief. Waarbij de mens als totaal wordt gezien.

De drie batterijen Denkkracht, Gevoelskracht en Lichaamskracht staan symbool voor jouw mentale, sociaal emotionele en fysieke hulpbronnen van energie. Samen vormen ze de drie-eenheid van gezondheid en presteren. Lees meer over de opladers en verslinders per batterij.

Denkkracht: hulpbron voor geestelijk welzijn

De batterij Denkkracht betreft de hulpbron met een voorraad energie om informatie te verwerken. De energiebalans tussen analyseren en ervaren. Een andere naam voor deze batterij is ‘je geestelijk welzijn of mentale conditie’. Gerelateerd aan je cognitief vermogen, dat soms erg simpel wordt uitgedrukt in een Intelligentie Quotiënt (IQ). De batterij Denkkracht wakkert in nood het evolutionaire verdedigingsmechanisme ‘verstarren’ of ‘bevriezen’ aan.

Leven is meer dan alleen je hoofd boven water houden. Er is een schat aan mentale kracht beschikbaar binnen en buiten jouw eigen batterij Denkkracht. Tijd om af te rekenen met de ´mindguards´ die beperkende gedachten in jouw hoofd vastzetten en blindelings vertrouwen op de automatische piloot.

Enkele bekende verslinders en opladers van de batterij Denkkracht die aan bod komen binnen Mindboxing® zijn:

  • Piekeren
  • Klagen
  • Multitasken
  • Gedachten leren loslaten
  • Geloof in eigen kunnen
  • Met aandacht leven en werken

Wil je meer weten over jouw eigen batterij Denkkrachtkracht? Ontdek hoe het met jouw mentale conditie is gesteld: “Zit jij cognitief lekker in je vel, zonder al te veel gepieker en twijfels?” Doe de test!

Heb jij net als vele (sport)psychologen, fysiotherapeuten, personal trainers en lifestyle coaches interesse om je eigen werkwijze te versterken met Drie Batterijen® methode? Meld je dan aan voor de driedaagse opleiding Mindboxing®. Je behoudt je eigen identiteit en vergroot het vertrouwen dat je goed bezig bent.