Wies Stevens

Geregistreerd trainer-coach Mindboxing®

Professionaliteit: Sportpsycholoog
Plaats: Nijmegen
Praktijk: PerformWise

Wat onderscheid een absolute topsporter van alle andere sporters? Op het moment suprême bepalen zóveel mentale factoren of je laat zien wat je in huis hebt, dat ze wel onmisbaar moeten zijn voor optimale prestaties. Denk bijvoorbeeld aan spanningsregulatie, focus en zelfvertrouwen. Ik ben Wies Stevens, prestatie- en sportpsycholoog in Nijmegen, en ik help je graag bij het ontwikkelen en verbeteren van deze mentale vaardigheden.

SPORTPSYCHOLOOG WIES

Tijdens mijn masteropleiding Sport- en Prestatiepsychologie werd voor mij het belang van mentale vaardigheden bij het leveren van prestaties bevestigd. Ik heb onderzoek gedaan naar mentale factoren die een rol spelen bij herstel. En mij verdiept in visualisatie voor betere prestaties tijdens revalidatietrajecten. Want veel sporters krijgen te maken met (ernstige) blessures, die een grote impact kunnen hebben op je zelfvertrouwen, motivatie en identiteit. Tijdens mijn studie ontdekte ik al snel dat ik sporters wil begeleiden bij het presteren. Ik wil mijn steentje bijdragen aan het plezier van sporters in wat ze doen, zodat ze daar op lange termijn van kunnen profiteren.

PRESTEREN

Ik ben een echte sportliefhebber en beoefen veel buitensporten, zoals hardlopen, beachvolleybal en windsurfen. Vroeger heb ik veel getennist en heb toen gemerkt hoe je tijdens wedstrijden soms meer in gevecht met jezelf en je gedachten bent dan met de tegenstander. Om te kunnen presteren is het belangrijk om op het juiste moment pieken en niet met jezelf in gevecht te raken. Maar hoe doe je dat? Je omgeving, de omstandigheden en wat er in je hoofd gebeurt beïnvloeden allemaal hoe je presteert. Tijdens de individuele begeleiding gaan we onder de loop nemen wat zich in jouw hoofd afspeelt en hoe dit jouw prestaties beïnvloedt.

WERKWIJZE

Tijdens de begeleiding sta jij als sporter centraal: Waar loop je tegen aan? Hoe kun je jouw talenten en krachten optimaal benutten? Wat heb je nodig om nog beter te presteren? Hoe zorg je ervoor dat je jouw drie batterijen verstandig oplaadt? Daarbij maak ik gebruik van (wetenschappelijke) inzichten en tools die je kan inzetten voor, tijdens en na het presteren.

AAN DE SLAG?

Neem direct contact op via de website of stel je vraag via info@mindboxing.nl. Laat ons weten van welke trainer-coach Mindboxing® jij hulp of advies wilt ontvangen. Je wordt binnen 24 uur teruggemaild of gebeld.

Wies Stevens mindboxer
Geregistreerd trainer coach mindboxing