Katja Cardol

Geregistreerd trainer-coach Mindboxing®

Professionaliteit: Sportpsycholoog
Plaats: Hillegom (Duin- en bollenstreek)
Praktijk: Katja Cardol Psycholoog Sport & Gezondheid

Mijn naam is Katja Cardol, sportpsycholoog, psycholoog, onderzoeker en docent in de sport- en gezondheidspsychologie. Ik ben gepromoveerd aan de Universiteit Leiden en expert in eHealth. Je kunt mij vinden in omgeving Leiden en Bollenstreek. Teveel reistijd? Online kan natuurlijk ook!

SPORTPSYCHOLOOG KATJA

Sinds 2015 ben ik werkzaam als Psycholoog Sport & Gezondheid. Eerst in Spanje, nu in Nederland. Ik heb ervaring met teams en sporters van breedte- tot topsport, mentale training op weg naar regionale, nationale, Europese en wereldkampioenschappen. Denk aan basketbal, (zaal)voetbal, turnen, golf, badminton en atletiek. Ook begeef ik me graag in de werelden van minder bekende sporten. Bijvoorbeeld weleens gehoord van petanque, gaelic football of onderwaterhockey?!

Sinds mijn jeugd doe ik aan wedstrijdzwemmen, de laatste jaren gecombineerd met onderwaterhockey. Zowel in de individuele als teamsport heb ik ervaren dat hoe hoger het niveau is, hoe dichter de fysieke, tactische en technische capaciteiten van de concurrentie bij elkaar liggen. Mentale training maakt dan het verschil.

LEEFSTIJL EN GEZONDHEID

Als docent en trainer geef ik werkgroepen en workshops aan studenten, academici, zorgprofessionals, en aan sportcoaches, -ouders, scheidsrechters, en andere sportliefhebbers. In interactieve sessies wissel ik graag kennis en ideeën uit over de psychologie van sport en gezondheid, gespreksvaardigheden, presteren onder druk, gedragsverandering en leefstijl.

Het hebben van aanhoudende lichamelijke klachten is topsport. Zo is het niet altijd even makkelijk om het omgaan met een chronische aandoening of langdurige blessure te combineren met allerlei andere dingen in het dagelijks leven. Net zoals het combineren van sport of een drukke baan met privé, studie of school. Soms is het even te veel, en heb je last van spanning, somberheid of stress. Helemaal niet gek natuurlijk.

Volgens mij is lekker in je vel zitten nou nét de basis voor topprestatie. Daarom ondersteun ik sporters en anderen die veel ballen in de lucht houden, in het (her)vinden van de juiste balans tussen fysieke, emotionele en sociale gezondheid. Want dat draagt bij aan die optimale prestatie!

KLAAR VOOR DE START?

Met evidence-based technieken uit de cognitieve gedragstherapie, acceptance & commitment therapy (ACT), positieve psychologie en motiverende gespreksvoering help ik je in het onderzoeken van jouw Lichaams-, Denk- en Gevoelskracht en het optimaal inzetten van je talenten. Face-to-face, online, of allebei. Mijn overtuiging:

MENTALE TRAINING KAN IEDEREEN HELPEN, MET HET BEREIKEN VAN FLOW, BETERE PRESTATIES EN MEER PLEZIER!

AAN DE SLAG?

Neem direct contact op via de website of stel je vraag via info@mindboxing.nl. Laat ons weten van welke trainer-coach Mindboxing® jij hulp of advies wilt ontvangen. Je wordt binnen 24 uur teruggemaild of gebeld.

Katja Cardol mindboxing coach
Trainer Coach Mindboxing opleiding