BLOG #02 JE DROOM WAARMAKEN MET MINDBOXING

Je droom waarmaken… eerst zien dan geloven. Er is een boek, een app, er zijn filmpjesmasterclasses, een gecertificeerde trainer-coach opleiding én later dit jaar ook een Engelstalig eBook, maar alleen de ervaringen tellen écht.  Mindboxing® maakt mensen gezonder en gelukkiger. In dit blog een greep uit de vele positieve ervaringen. Lees hoe Sarah (werk) en Rinus (topcoureur) hun dromen waar maakten.

Door: Jan Sleijfer

JE DROOM WAARMAKEN

Ervaar jij prestatiedruk, stress, mentale vermoeidheid, eenzaamheid, slaapproblemen of talloze andere chronische gezondheidsklachten in jouw leven? Mindboxing geeft je de middelen om hier effectief mee om te gaan. Echter, het is geen wondermiddel. Je zult de confrontatie met jezelf moeten aangaan. Het  (mentale) duwtje in de rug levert jou meer energie en vrijheid op. Lees verder op de website.

Misschien doet het woord ´boksen´ jou denken aan ‘vechten’ en heeft daardoor direct al een negatieve lading? Mogelijk geloof jij juist meer in persoonlijke groei zónder te ‘vechten’? Bijvoorbeeld via geweldloze communicatie, meditatie of compassie. Beschouw het mentale boksgevecht dan als een dans tussen twee mensen, die elkaar nodig hebben om zichzelf te ontwikkelen en hun droom waar te maken. Twee voorbeelden van mindboxers.

“NET ALS SARAH EN RINUS OOK JOUW DROOM WAARMAKEN!”

SARAH… HAAR VERHAAL OVER WERK & PRIVÉ

Sarah, 38 jaar, was vijf jaar geleden toe aan verandering in haar leven. Ze merkte dat ze steeds vermoeider werd en ook steeds meer blessures kreeg. Lees haar ´gevecht´ naar geluk.  

“Ik wilde zo graag allemaal leuke dingen doen, maar mijn lichaam werkte niet mee. Mijn uitlaatklep in sporten was ik daardoor ook kwijt. Ik merkte dat mijn gezondheid meer dips kreeg. Laag ijzergehalte, anderhalf jaar bij de fysiotherapeut en uiteindelijk ook fikse luchtwegontstekingen. Op een gegeven moment was ik emotioneel een wrak op het werk.

Na een zoektocht op internet kwam ik in 2018 op een sportpsycholoog die een techniek hanteerde die mij zeer aansprak: de Drie Batterijen® methode. Zo simpel, maar zo samenvattend waar ik een tekort aan had. Ik dacht altijd dat je wel weer op krachten komt door een gezond eetpatroon en genoeg slaap afdoende zou zijn. Of een weekje vrij en je hebt weer genoeg energie. Maar met de Drie Batterijen® methode leerde ik dat alles in verband met elkaar ligt. Het is een mindset waar je je toe moet wijden. Niet alleen fysiek is dus afdoende, maar gevoelskracht en denkkracht zijn ook belangrijk.

Nu werk ik weer fultime en kan ik zeggen dat ik echt mijn doel bereikt heb. Niet alleen in een nieuwe baan, maar ook in sterk zijn en niet meer in dezelfde valkuilen stappen. Ik merk direct wanneer mensen narcistische eigenschappen hebben en kan hier heel goed mee omgaan en laat mij niet meer gebruiken. Ik heb echt momenten dat ik zo ontzettend gelukkig ben en het tot diep in mijn hart voel. Dit heb ik echt gemist in de jaren ervoor”.

RINUS… ZIJN VERHAAL OVER TOPSPORT

Jaren geleden stapt er een jonge karter de praktijk binnen met een droom: ´Topcoureur worden´. Inmiddels is de Nederlandse Indycarcoureur Rinus ‘VeeKay’ een fenomeen in Amerika. Lees zijn ´gevecht´ naar de top.

“Ik was 14 jaar oud en reed mee met de wereldtop in het karten. Vaak had ik problemen met mijn zelfvertrouwen en kon ik daardoor niet optimaal presteren. Ik nam contact op met Jan en kwam regelmatig langs voor een sessie. Met de Drie Batterijen® methode begon ik gelijk goed resultaat te boeken. Ik kan nu met trots zeggen dat mijn zelfvertrouwen een van mijn sterkste punten is geworden!”

OPLAADTIP NL SPORTPSYCHOLOOG

Zorg goed voor jezelf en geniet de komende zomermaanden van de buitenlucht. In de tuin, op je balkon of op een tropisch eiland, dat maakt niets uit. Maak regelmatig even pas op de plaats. Met of zonder het boek Mindboxing – Het gevecht tussen je oren op je schoot. Laad in ieder geval je drie batterijen op. Succes mindboxer!

Zoek je ondersteuning om jouw droom waar te maken, dan kun je contact opnemen met een van onze NL sportpsychologen en trainer-coaches Mindboxing, verspreid door het hele land. Je kunt ook eerst de Drie Batterijen® App downloaden en/of het boek bestellen via de webshop.

Titel: Het gevecht tussen je oren – Mindboxing®
Auteur: drs. Jan Sleijfer
Uitgever: KEIKO Publishing
Omvang: 256 pagina’s hardcover
Prijs: €29,95
ISBN: 978-90-9035322-7